Historia

När du väljer CK Deep Drawing som partner och underleverantör går du in i ett fruktbart samarbete.

Mer än 110 års erfarenhet

Företaget grundades 1910 av Hans Thomsen Hansen och hette Horsens Træskoringe Fabrik med adress Smedegade 78 i Horsens centrum.

Företagets huvudsakliga produktion var träsnitt. Dessutom producerades metalldelar för trädgårdsredskap – dockor och kapslar. Träskor förändrades dock och tillverkades inte längre till 100 % av trä. Ovandelen byttes ut mot läder och det behövdes inte längre träskåror utan istället stålhätta till skyddsskor företaget började producera.

I slutet av 30-talet anställdes Christian Johansen som revisor på fabriken. Han tog över fabriken efter sin farbror Hans Thomsen Hansen i början av 50-talet.

1967 gick Kurt Christian Johansen in i företaget som delägare och på grund av att ingen längre använde trälampetter beslutades att byta företagsnamn till C & K Johansen – förkortning för Christian och Kurt Johansen.

Läget i Smedegade var inte längre optimalt och Kurt köpte därför ett hus 1968 på företagets nuvarande adress där det fanns en tillhörande bilverkstad som man flyttade produktionen till.

Produktionen bestod fortfarande av kapslar, dockor och stålhättor.

Maskiner och utrustning var i ett mycket dåligt skick och Kurt såg det som sitt uppdrag att uppdatera maskineriet för att vara konkurrenskraftig på lång sikt. 1976 köptes dock den första begagnade hydrauliska djupdragningspressen. Det var starten på den verksamhet vi har idag.

I slutet av 70-talet fick företaget en ny kund som designade lampor. Huvudproduktionen blev sedan lampdelar, som pressades, stansades och djupdragna. Lampaffären gick dock i konkurs i början av 80-talet.

Kurt bestämde sig för att ta över företaget och tillverka kompletta lampor istället för bara komponenter. Det blev en riktigt bra affär och under de följande åren gjordes stora investeringar i större hydrauliska djupdragningspressar på grund av framgångarna.

År 2002 har Jens Chr. Johansen kom in i direktionen efter att ha varit produktionschef i ett antal år. 2004 ingick C & K ett partnerskap med ett vietnamesiskt företag, som blev en joint venture 2007.

Peter Møller anställdes som direktör för C & K 2008 efter att ha varit produktionsledare/planerare i ett antal år. Samtidigt flyttade Johansen permanent till Vietnam.

Under Peter Møllers ledning var det full fokus på optimering och automatisering av fabriken. Det innebar bland annat att produkter som inte gick att automatisera flyttades från produktionen i Horsens till Vietnam.

2014 köpte C & K Johansen ut den vietnamesiska delägaren och bytte namn till C & K Metal Pressing, som nu är ett 100 % ägt dotterbolag.

Skriv till oss

+45 7627 3232