djupdragning stansning_03</

Lösningsorienterad verksamhet
med verktyg som fungerar

Senaste investeringen i CK Deep Drawings maskinpark är den gigantiska mätmaskinen, en Wenzel X-orbit 87, som ska göra oss ännu mer effektiva och noggranna i den process, som föregår själva igångsättandet av produktionen. Det är ett avgörande led, som gör sakerna enklare och billigare samt optimerar produktkvaliteten.

ckdeepdrawing 13

Den nya Wenzel togs i drift i februari månad 2012. En av flera stora fördelar med denna mätmaskin är 3D-modellerna av ämnena kan läggas in i systemet så att kontrollmätningsprocessen på fysiska ämnen får så kallade riktlinjer – och kan därmed göras mycket snabbare och mer "intelligent".

Våra fristående och automatiserade, robotstyrda pressar gör produktionen mycket flexibel och allsidig samt inte minst synnerligen ekonomisk – till fördel för er som kund.

Varje hydraulikpress kan utföra ett eller flera pressmoment, beroende på vilken typ av ämne som ska framställas, och är förberedd på snabba verktygsbyten.

Ämnesmataren kan hantera plåt på upp till 1.500 x 1.500 mm, med tjocklekar på upp till 10 mm. Detta är CK Deep Drawing ensam om att kunna hantera på den danska och svenska marknaden.
 

Stor betydelse har de två fyraxlade SpeedFeeders, som hanterar förflyttningen av ämnen och element till och från pressarna. Det skapar hög produktionshastighet med mycket litet behov av medarbetardeltagande och en närmast obegränsad rörlighet, som inte bara går fram och tillbaka, upp, ned och sidledes, utan också svänger runt, med ämnen på upp till 100 kg.
 

En enda man kan styra fyra presslinjer

Idag sker inga mellanlagringar i produktionen hos oss. Och processerna är så effektiva, automatiserade och fint avstämda att de fyra stora presslinjerna kan styras av en enda medarbetare.