djupdragning stansning_05

Vi har investerat i en Wenzel X-orbit 87

Med den nyinköpta Wenzel X-orbit 87-mätmaskinen kommer CK Deep Drawing att kunna klara kontrollmätningar även på komplexa ämnen så snabbt, precist och väldokumenterat som det överhuvudtaget är möjligt med modern teknologi. Vi är därmed garanterade att något bättre inte går att få inom den närmsta framtiden.

Ett monster av precision
- Det handlar om en mätmaskinsgigant, berättar vd Peter Møller från CK Deep Drawing. – Det är helt enkelt "Jätten". Den mäter 2,5 x 1,5 x 3 meter, väger 2,8 ton och står på en enormt stor granitskiva, som är 30-40 cm tjock, totalt stabil och med förstorad skiva i förhållande till standarden.

ckdeepdrawing 35506

 

ckdeepdrawing 35526

 

- Den gör det möjligt att klara av extremt många och optimerade mätningar med flera mätpunkter än de flesta kan klara av och med mindre belastning på ämnena. Det rör sig om CNC-styrd kontrollmätning, som görs utifrån, på själva de fysiska ämnena.

 

Tidbesparande och väldokumenterat

 - Ut kommer en detaljerad elektronisk rapport. Härmed får vi bättre statistik och processkontroll. Maskinen kan också läsa in digitala 3D-modeller av ämnena från konstruktionskontoret. Denna import innebär att mätprocessen väsentligt kan påskyndas i förhållande till konturer och dimensioner, avslutar Peter Møller.